Skip to main content

Aina aika ajoin osakkaat valittavat isännöinnistä ja taloyhtiö voi olla hallitusta myöten tyytymätön nykyiseen isännöintitoimistoon.

Taloyhtiöt kuitenkin vaihtavat isännöitsijää harvoin, sillä vaihto koetaan liian suureksi vaivaksi siitä saatavaan hyötyyn nähden.

Kyseessä on yleinen harhaluulo ja asia on aivan päinvastoin.

Hallituksen ainut tehtävä vaihdon yhteydessä on isännöintitarjousten pyytäminen sekä uuden isännöitsijätoimiston valitseminen. Hallitus valitsee taloyhtiön isännöitsijän, joten isännöitsijän vaihtamiseksi ei tarvitse järjestää yhtiökokousta.

Vaihdon laadukkaaseen hoitoon riittää tarjousten vastaanottamisen jälkeen uuden isännöitsijätoimiston edustajien haastattelu. Avoimen keskustelun pohjalta on helppo valita taloyhtiölle sopivin toimija.

Hallituksen päätöksen jälkeen uusi isännöitsijätoimisto hoitaa kaiken käytännön siirtoon liittyvän.

Käytännön toimet kattavat mm. edellisen isännöitsijän irtisanomisen, taloyhtiön arkistomateriaalin noudon ja läpikäynnin, vaihdosta tiedottamisen osakkaille ja huoltoyhtiölle, maksuliikenteen siirron, taloyhtiön perustietojen päivittämisen, sekä laskutusosoitteenmuutokset.

Me Unikolla hoidamme työt ammattimaisesti ja pidämme aktiivisesti taloyhtiön hallitusta ajan tasalla siirron etenemisestä.

Olen henkilökohtaisesti ollut toteuttamassa yli 200 taloyhtiön isännöitsijänvaihdosta. Voin todeta, että lähtökohtaisesti isännöitsijänvaihto tuo taloyhtiölle pelkästään etuja niin asiakaspalvelun osalta kuin taloudellisesti.

Esimerkki 1:

Saattaa olla, ettei edellinen isännöitsijä ole kilpailuttanut mitään taloyhtiön sopimuksia vuosiin tai pahimmassa tapauksessa vuosikymmeniin. Olen itse saanut pienelle rivitaloyhtiölle vuosisäästöjä pelkän vakuutuksen kilpailuttamisen yhteydessä tuhansia euroja. Kun kilpailutus vakuutusten lisäksi tehdään huoltoyhtiön, jätehuollon, siivouspalvelun, sähköntoimittajan ja muiden mahdollisten toimijoiden kanssa, saadaan aikaan tuntuvia säästöjä.

Vaihdon yhteydessä päivitetään ajan tasalle myös muut lakisääteiset asiat, kuten pelastussuunnitelma, korjausvelan seuranta, kirjanpito, sekä vastikkeiden seuranta.

Esimerkki 2:

Vastaan on tullut tilanteita, joissa isännöitsijän vaihdon yhteydessä taloyhtiön kassa on tyhjä ja vastikevelkoja ei ole peritty vuosiin. Pahimmassa tapauksessa taloyhtiön lainat on irtisanottu hoitamattomuuden takia.

Peräänkuulutamme Unikolla isännöinnin läpinäkyvyyttä. Isännöimillämme taloyhtiöllä on mahdollisuus saada katseluoikeus isännöintiohjelmistoon, missä tilin saldon, vastikevelat, taloyhtiön laskut ja kirjanpito ovat nähtävillä lähes reaaliajassa.

Jokaisella taloyhtiöllä on oikeus ammattitaitoiseen ja luotettavaan isännöintiin sekä isännöitsijään, jonka saat tarvittaessa kiinni.

Mikäli pohditte taloyhtiössä isännöitsijän vaihtoa, niin lopettakaa miettiminen, pyytäkää isännöintitarjous ja aloittakaa vaihtoprosessi.

Huonoimmillaankin vaihtotoimet johtavat helposti nykyisen isännöitsijän heräämiseen ja palvelun laadun paranemiseen – taloyhtiö voittaa aina!

Tervetuloa kanssamme isännöinnin nykyaikaan!

Helpottaa kummasti yhteistyötä.

PAULI RATU

Toimitusjohtaja
Isännöitsijä IAT, PerusTEK
 029 1700 661

PAULI RATU

Toimitusjohtaja
Isännöitsijä IAT, PerusTEK
 029 1700 661

Uusi tuttavuus?

Pyydä tarjous!

Yhteystietomme
Haluatko tietää lisää...

Painavaa asiaa

Lue blogia